fletxa tornar

Carta primavera-estiu del 2017
Grups d'Oració i Amistat

Et pots descarregar el PDF d'aquesta carta >

Estimats amics dels GOA,

La meva més cordial felicitació pasqual. Temps per renovar el nostre baptisme, que ens ha donat la vida nova de Jesucrist. “Si heu ressuscitat amb Crist busqueu les coses de dalt”.

VINA I VEURÀS

Aquesta és la nova consigna per a aquest curs, elegida i aprovada pels dirigents a Barcelona i Madrid.

“Vine i veuràs”. Jesús passava i els deia al seus: “Vine i veuràs”. Avui passa per les nostres vides, en la teva vida, en la meva. Nosaltres cristians, hem fet d’aquest pas de Jesús la il·lusió de les nostres vides. Volem que Ell sigui el protagonista de la nostra història personal. Per això hem decidit seguir-lo en la vida d’oració i servei, en la família, en la vida consagrada, sacerdotal i religiosa, en els GOA, en la vida de la parròquia

Felip i Joan van escoltar Jesús. La seva vida no va poder continuar igual. A partir d’aquella trobada, les seves paraules seran només per anunciar Jesús. Proclamaran la seva trobada, explicaran la seva experiència i revelaran la seva divinitat. I aquí és on apareixem nosaltres en escena.
Jesús ens coneix de meravella Ell és l’alfa i l’omega, coneixedor del nostre inici i el nostre fi. Ens crida, ens auxilia i ens guia. No és necessari preguntar si de Natzaret pot sortir alguna cosa bona, sinó del nostre cor renovat per la Pasqua.

Jesús crida a l’experiència. A Jesús no se l’experimenta en els llibres sinó estant amb Ell. Segur que fa por sortir del que és conegut, fer opcions per tota la vida. Però la confiança en Jesús ens ha d’ajudar a superar-ho. Jesús ens invita a experimentar el seu estil de vida.
Felip i Joan hi van anar, van veure i el resultat va ser que es van quedar amb Ell. “Eren les quatre de la tarda”.

A Jesús cal escoltar-lo, estimar-lo i adorar-lo.

PAPA FRANCESC

Hem d’estar molt atents a les homilies, discursos i paraules del papa Francesc. No podem quedar-nos només en les fotos i en el que ens ofereix la televisió. És necessari llegir i rellegir el que ens diu cada dia, cada diumenge i en els viatges que fa. És doctrina per renovar els cors i l’Església. Convé tenir alguna revista que publiqui la seva paraula. En cas contrari, perdríem el gran canal de formació i renovació.

VENERABLE VIRGINIA BLANCO

Els membres dels GOA tenim l’alegria de comptar amb un membre del Grup de Cochabamba (Bolívia) declarat Venerable. Si el Senyor concedeix un miracle per la seva intercessió, tindrem en els GOA la primera beata. I la primera beata de Bolívia. Encomanem-nos a Virgínia i que a través d’ella el Senyor enviï joves als GOA. Perquè siguin orants i profunds transformadors de l’Església i de la societat. Virginia Blanco Tardio intercedeix per nosaltres.

JORNADA “PRO ORANTIBUS”

En la solemnitat de la Santíssima Trinitat, dia 11 de juny, convé orar pel nostre convent de clausura. Visitar-lo escriure-hi o trucar per telèfon. Durant tot l’any oren pels nostres GOA. La vida contemplativa és la gran necessitat de l’Església. És una força oculta però real que rejoveneix i fa més forta l’Església i la societat. Ajudem-nos mútuament a créixer en esperit d’oració i lloança.

LA REVISIÓ DE L’ORACIÓ

Un dels moments més importants de les nostres reunions mensuals dels GOA és la revisió de l’oració (Llibre vermell. Pàgina 9, núm. 3): “Bon moment per explicar dificultats, ajudes, mitjans que hem fet servir per a la nostra oració, influència que l’oració té en la nostra vida…

És el moment més important de la reunió. El grup ha de créixer en sinceritat Aquesta sinceritat reforça l’amistat”. Aquesta és la paraula del bisbe Josep Maria Cases.

Home de gran experiència orant. Sense revisió no hi ha creixement en l’experiència orant.

MITJANS PER POTENCIAR LA TROBADA AMB DÉU

Us oferim algunes actituds que poden ajudar a recollir-nos.

+ PRESÈNCIA. Estar amb Ell. Tenir present Crist.

+ FER SILENCI. Dintre de mi. Callar l’enteniment. Amb atenció amorosa. Silenci. Soledat per trobar-nos tots sols amb Ell.

+ EN APERTURA CONTEMPLATIVA. Mirada amorosa. És el Senyor que obra, deixa’l actuar.

+ ESCOLTAR-LO. Tenir capacitat de rebre. Deixar-nos estimar. No cal pensar molt sinó ESTIMAR.

+ DESPERTAR ELS SENTITS INTERIORS. Per contemplar el misteri de Déu i la seva acció en la història.

+ HUMILITAT. Que Ell sigui el protagonista de la meva vida. Ell és l’agent de l’oració.

+ DETERMINADA DETERMINACIÓ. Prega que ens estiguem amb Ell. Rendir-se del tot a Ell.

NOTIíCIES

- S’han celebrat les reunions de dirigents a Barcelona i Madrid.

- La consigna és “Vine i veuràs” i l’objectiu: despertar la trobada amb el Senyor, en famílies, parròquies i escoles.

- Saragossa, Madrid i Girona van celebrar la seva reunió anual.

- Els GOA de Barcelona han peregrinat a Fàtima amb motiu del centenari de les aparicions.

- El 21 d’abril es va celebrar l’eucaristia a la cripta de la cocatedral de Castelló, amb motiu del XV aniversari del pas al pare del Doctor Josep Maria Cases.

- Hem rebut Pregar de Mallorca, México Orante i Amunt de Girona.

- Han mort en el Senyor: Milagros Márquez, de Jaén. Teresa Tarragona, de Lleida. Teresa Serra, Lola Peñarroja, Teresa Segarra, de la Vall d’Uixó (Castelló). Raquel Dobón, de Vila-real (Castelló). José Mercé, de Castelló. Maria Creus, de Balaguer (Lleida). Manoli González, Mercedes Forcada, de Saragossa. Roser Muntané, de Manresa (Barcelona). Mn. Lluís Mitjà de Vidreres (Girona). Jesús Carreira de Lugo. P. Juan José Alarcia, missioner a Zimbàue, dels GOA de Burgos. Que descansin en pau.

PROJECTES

- Reunió anual a Lleida, dia 1 de juny.

- Escola d´Oració a Barcelona els dies 17, 24 i 31 de maig. Informació 93 218 10 05.

- Exercicis espirituals a Tiana (Barcelona) del 21 al 26 d’agost, dirigits per Mn. Joan Güell. Inscripcions: 93 218 10 05 i 649 38 38 22

EL MEU DOMICILI

Des de Quaresma he passat a residir a la parròquia de Palafrugell (Girona). Carrer Caritat, 68. 17200 (PALAFRUGELL) (GIRONA). Tel. 649 38 38 22.

LA MEVA PETICIÓ

Visquem amb intensitat els moments d’oració de cada dia ajudats per les solemnitats que ens acosten de l’Ascensió, Pentecosta, Corpus i Santíssima Trinitat.

Que la nostra pregària enforteixi i entusiasmi el nostre compromís apostòlic en el Grup, a la parròquia, a la diòcesi.

Us ho desitjo de tot cor.



Mn. Joan Güell